Wednesday, September 30, 2015



Vacanta pe care am facut-o in insula Skiathos a avut ca scop principal documentarea, in mare parte. Am fost cu prietena mea si iubitul ei. Eram entuziasmata, in orice caz: mereu am apreciat cultura elenistica si acum ca aveam de facut proiectul acesta, Skiathos a reprezentat locul perfect pentru mine!

In prima zi am incercat sa acopar cat mai mult: sa merg la cat mai multe localuri, sa incerc cat mia multe mancaruri, sa intreb cat mai multi localnici despre istoria insulei si despre obiectivele turistice. Am aflat povestea din spatele celor doua culori, alb si albastru, cu care sunt vopsite majoritatea cladirilor de aici: insula s-a aflat sub dominatie otomana pana in anul 1807, iar locuitorii au dobandit independenta insulei in 1821, pictandu-si fiecare casa in culorile steagului lor. Mi s-a parut foarte frumoasa si am incercat sa aflu cat mai mute despre acest loc, nu numai pentru documentar, dar si pentru mine. Am vizitat pestera Kastrului, vazand si renumita specie de soimi Falco Eleonorae.

Cat despre tovarasii mei, pot spune ca s-au distrat pe cinste. Aceasta insula are locuri potrivite atat pentru cei ce doresc putin intimitate, aici falezele fiind cele mai preferate, cuplurile reusind sa se bucure de momente unice si liniste de initimitate, avand marea nesfarsita in fata si pescarusii jucausi deasupra. Cei doi prieteni ai mei au avut parte de momente foarte frumoase impreuna, seara cand ne adunam sa povestim aratandu-mi poze si suveniruri. Un alt lucru ce mi-a placut la nebunie a fost organizarea echipajului si a captanului, in fiecare seara incercand dansurile lor traditionale grecesti si diverse activitati care ne-au pus intr-o atmosfera pe cinste! Nu toti au parte de acest lucru, iar noi am profitat cat de mult am putut.

Vremea a fost minunata; am avut grija sa facem multe poze si sa ne intoarcem acasa cu cat mai multe suveniruri, si, bineinteles, cu un dor nebun de a ne intoarce acolo imediat ce se ivea ocazia! Porniti intr-o croaziera in jurul insulei Skiathos de indata ce veti gasi o fereastra in program! Este un loc mult prea frumos prentru a nu fi vizitat!

No comments:

Post a Comment