Sunday, July 3, 2016

Cum se obtine ISO 14001Orice afacere este mult mai dificil de mentinut in conditii bune in ziua de azi, intrucat competitia tot mai stransa ii scoate din joc pe multi competitori. Cu siguranta ca cei care sunt dispusi sa investeasca cel mai mult vor avea de castigat, insa exista si modalitati mai accesibile din punct de vedere financiar, prin care sa se poata face performanta si sa se atinga obiectivele impuse. Certificatul ISO 14001 este bine venit pentru fiecare companie, deoarece acesta reprezinta o garantie pentru cei din jur, ca firma a adoptat un sistem prietenos de management al mediului inconjurator. 

Cum se obtine?

Pentru a beneficia de un certificat ISO 14001, este nevoie ca firmele sa indeplineasca anumite conditii impuse. Astfel, mediul inconjurator trebuie respectat, sa se planifice cu atentie fiecare activitate, iar actiunile sa fie desfasurate tinand cont de regulile standard, fiind nevoie de monitorizarea si verificarea constanta a acestora pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Avantaje 

Companiile care opereaza intr-un domeniu ce are efecte asupra mediului, cu siguranta ca vor avea de castigat de pe urma dobandirii unui astfel de certificat. In primul rand, aceste firme vor fi privite cu ochi buni si vor fi considerate de incredere, atat de clienti, cat si de catre furnizori sau posibili parteneri. Increderea clientilor este foarte dificil de castigat, insa acestia vor aduce periodic pe altii daca vor fi multumiti.

Succesul este garantat de certificarile ISO, intrucat firmele sunt obligate sa se adapteze periodic la tendintele vremii, totul pentru a-i respecta cat mai mult pe cei din jur. In plus, probabil ca orice firma isi doreste sa poata preveni poluarea, sa isi gestioneze cat mai bine deseurile si sa fie mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Nu in ultimul rand, se reduc costurile activitatilor desfasurate, acestea devenind mai eficiente, dar aducand si un profit mai mare.

No comments:

Post a Comment